El propietari d'un taller mecànic de Santa Coloma de Gramenet ha estat detingut després que un vídeo gravat per un exempleat mostrés com malmetia els cotxes que havia de reparar després de patir un accident, per cobrar més per la reparació a les companyies d'assegurances.

Els Mossos d'Esquadra han detingut el propietari de l'establiment i l'extreballador que, probablement en un acte de venjança després d'haver estat acomiadat del taller mecànic, va donar a conèixer els fets, encara que tots dos estan ja en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

El subinspector i cap de la Unitat d'Investigació de la Comissaria de Santa Coloma dels Mossos d'Esquadra, Carles Martínez, va explicar ahir en roda de premsa que es calcula que el propietari del taller, Antonio S.C., de 61 anys, veí de Cabrera de Mar i detingut el passat dia 8, va aconseguir estafar les companyies d'assegurances uns 30.000 euros amb aquestes pràctiques.

La investigació es va iniciar l'octubre passat, després que una companyia asseguradora lliurés als Mossos documentació i un vídeo on es veu com al taller es destrossaven els vehicles que estaven pendents de reparació, fent-los xocar entre ells o estavellant-los contra la paret, o arrencant-los el parafang amb una barra de ferro, per fer que el sinistre fos més greu.

L'asseguradora va rebre el vídeo de l'exempleat del taller, Pedro C.A., de 43 anys i veí del Masnou, que també va ser detingut pels Mossos d'Esquadra el 27 d'octubre passat.

Mediador d'assegurances

El subinspector va explicar que el propietari del taller i la seva filla són mediadors d'una asseguradora i aprofitaven aquesta circumstància per, després d'obtenir el vist i plau de la companyia d'assegurances per procedir a la reparació, augmentar els danys per cobrar més per la reparació.

"No és el mateix una reparació de 300 euros que una de 2.000 o 3.000", va assegurar el responsable policial, que va afegir que els Mossos d'Esquadra estaven investigant "el grau d'implicació que tenien els conductors dels vehicles sinistrats".

En el marc de la investigació, els mossos, que sospiten que han estat 13 els cotxes malmesos, han imputat 11 persones més relacionades amb els fets.