Davant la necessitat, virtut. L'Ajuntament de Cunit (Baix Penedès) ha fet públic un comunicat en el qual declara que aquest any no llogarà l'enllumenat de Nadal per falta de pressupost. Però deixar els carrers sense motius que indiquin una de les èpoques de festes més assenyalada de l'any no és una opció, per la qual cosa el consistori ha decidit demanar l'ajuda dels ciutadans per guarnir els carrers.

L'equip de govern ha pres aquesta decisió per la difícil situació econòmica que travessa l'ens municipal. Es dóna el cas, a més, que encara es deuen més de 35.000 euros d'enllumenats d'anys anteriors.

Al comunicat s'explica que des del 2007 llogar l'enllumenat de Nadal ha costat prop de 80.000 euros, dels quals encara se n'han de pagar una mica més de 35.000. A això cal afegir el cost del material per instal·lar i retirar els motius nadalencs, que en els darrers 4 anys ha estat de més d'11.500 euros.

Aquest any s'havia pensat a llogar el material a menys de la meitat del preu que es va pagar l'any passat, però tot i això no s'arriba. Per això el consistori ha començat a pensar en alternatives. I la que s'ha triat arriba en forma de crida a la societat civil per "crear entre tots i totes l'ambient nadalenc als carrers i places de Cunit".

La crida ha començat pel teixit comercial del municipi, tant a l'Associació de Comerciants i Empresaris de Cunit, com a establiments que no formen part d'aquesta entitat.

L'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras (CiU), ha volgut demanar la col·laboració de comerciants, entitats i ciutadans perquè "posin el seu granet de sorra. Que l'Ajuntament no pugui encarregar enllumenat de Nadal no significa renunciar a l'ambient nadalenc".

Carreras ha afegit que el consistori està contactant amb altres municipis perquè cedeixin material que no utilitzen, gestions que han generat "respostes positives com la de l'Ajuntament de Cubelles".

Des de l'Ajuntament també es destaca que alguns veïns ja s'han posat en contacte amb el consistori per cedir motius nadalencs. També s'estan intentant recuperar els llums que l'any 1997 va fer la pròpia Brigada Municipal per reutilitzar-los si és possible.