El segon dia de vaga de metges ha registrat un seguiment del 20,14%, segons les dades del Departament de Salut, i del 73%, segons Metges de Catalunya. D'aquesta manera, s'han tornat a produir grans diferències entre les xifres de seguiment que ha fet públiques el Govern i les que ha facilitat el sindicat convocant. Les dues parts tornen a coincidir en què l'aturada ha estat més elevada als hospitals que a l'atenció primària. Salut ha assegurat que la vaga ha tingut un seguiment del 15,4% a l'atenció primària i del 23,1% als hospitals, mentre que Metges de Catalunya ha assegurat que ha estat del 67% a l'atenció primària i del 78% als hospitals.

Per la seva part, uns 300 metges convocats pel sindicat Metges de Catalunya s'han concentrat aquest dimecres al matí davant de la Conselleria de Salut per protestar contra les retallades sanitàries en la segona jornada de vaga convocada a tots els centres mèdics públics i concertats. Els metges han simbolitzat un camp de mines per les suposades traves que el Govern posa a la sanitat pública i han criticat que l'executiu català no hagi negociat amb el sindicat per evitar aquesta aturada de dos dies. Segons els convocants de la vaga, aquesta segona jornada està tenint més seguiment que la primera, tot i que no han concretat les xifres que donaran més endavant.

Els metges han arribat des de diversos punts de Catalunya, sobretot de Tarragona i Girona, i han proferit crits contra el conseller Boi Ruiz i el president de la Generalitat, Artur Mas. Alguns d'ells anaven amb màscares pintades amb cares tristes i ploroses per les retallades sanitàries.

Com a acte simbòlic del suposat mal que s'està fent a la sanitat pública, han simulat davant de l'edifici de la Conselleria un camp de mines amb lemes com '1.500 llits menys' que, més endavant han fet 'esclatar' amb una traca de petards.

El secretari general de Metges de Catalunya, Albert Tomàs, s'ha felicitat per la participació en la jornada de vaga d'aquest dimarts i ha assegurat que la d'aquest dimecres està tenint un major seguiment. Segons ell, molts metges només han volgut fer una jornada de vaga per no veure massa reduït el seu sou de novembre i han preferit fer el segon dia en comptes del primer.

Tomàs ha tornat a criticar les retallades perquè malmeten la qualitat del sistema públic de sanitat i ha demanat al Govern que faci els ajustaments econòmics amb criteris clínics i seguint les directrius dels professionals mèdics. Tomàs ha tret importància al fet que el Govern volgués minimitzar la incidència de la primera jornada de vaga, ja que, segons ell, tenen maneres diferents de comptabilitzar. Però ha assegurat que la vaga no és "preventiva", sinó que es fa pels ajustos que ja s'han fet, i ho ha comparat amb la situació d'altres autonomies on el pressupost ha augmentat o s'ha congelat, mentre que a Catalunya s'ha reduït.

A més, ha lamentat que la Conselleria no s'hagi reunit oficialment amb el sindicat per intentar evitar la vaga, a excepció de la reunió formal de mediació a la Conselleria d'Empresa i Ocupació. En el mateix sentit, ha retret a CiU que critiqués el 2006 que el govern tripartit no es reunís amb el sindicat per evitar una vaga, i ara faci el mateix. Tot i així, de moment no preveuen més mobilitzacions.