El portaveu del Govern, Francesc Homs, no ha descartat un govern de concentració a Catalunya després que el candidat de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi proposat un govern de concentració a Madrid si la situació econòmica no millora. Homs ha afegit, però, que és una possibilitat "molt difícil d'imaginar" fins que el PSC no culmini el seu procés intern, que tindrà com a cita principal el congrés que té previst celebrar el 16,17 i 18 de desembre. En referència a la idea de govern de concentració, Homs ha manifestat que "si es planteja en un lloc es pot plantejar en un altre".

La proposta que ha plantejat repetidament el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en els últims dies de campanya electoral sobre la necessitat de formar un govern de concentració davant de la greu situació econòmica també es podria traslladar a Catalunya. Així ho ha assegurat el portaveu del Govern que ha afirmat que "no hi ha res descartable", a més, ha volgut remarcar la coherència de CiU afirmant que "el que es defensa en un lloc també s'ha de defensar en un altre".

Tot i així, Homs ha condicionat aquest plantejament a la situació del principal partit de l'oposició, el PSC. Segons el portaveu del Govern, és una plantejament que "costa molt d'imaginar" fins que el PSC no hagi culminat el seu procés intern, com ha anunciat que farà en el congrés previst el desembre.

Homs ha remarcat que el Govern se sent "molt còmode" amb les propostes que Duran i Lleida planteja en la campanya electoral de les generals. "Tenim gran proximitat", ha ironitzat.