L'Associació Europea d'Aerolínies de Baix Cost (ELFAA, per les seves sigles en anglès) va anunciar ahir que presentarà una "petició formal" a la Comissió Europea (CE) perquè investigui les ajudes amb diners públics a Spanair, ja que considera que violen les normes europees de competència.

L'ELFAA va carregar contra l'aerolínia catalana per haver rebut la setmana passada dos crèdits pont per un total de 25 milions amb l'aval del Govern de Catalunya i ?l'Ajuntament de Barcelona, que ?segons l'associació europea infringeixen les lleis de competitivitat.

"Aquesta nova injecció de diners per mantenir a Spanair no només és una despesa de fons públics, sinó que a més és una violació flagrant de la legislació europea sobre competència i ajudes d'Estat" va assenyalar el secretari general de la ELFAA, John Hanlon.

Fira de Barcelona, de la qual l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat són accionistes, va anunciar que donarà dos crèdits pont de 10 i 15 milions a Spanair per facilitar la continuïtat de la companyia fins que es formalitzi l'entrada d'un nou soci, a l'espera de veure si les negociacions amb Qatar Airways arriben a bon port.

L'Associació d'aerolínies europees va assegurar que ja s'havien destinat 120 milions d'euros de fons públics per finançar la companyia, a la qual van acusar de "dependre" d'aquests diners en detriment de la "lliure i justa" competència.

Hanlon va assegurar que la ELFAA prepara una proposta formal a la CE perquè investigui la inversió de diners públics a Spanair, després del que espera que l'Executiu europeu "emprengui les accions necessàries".

Queixes reiterades

L'Associació Europea d'Aerolínies de Baix Cost ha remès dues vegades -fa un any i el mes de febrer passat- les seves queixes al comissari europeu de Competència, l'espanyol Joaquín Almunia, perquè investigui les ajudes públiques a Spanair, encara que la CE ha evitat pronunciar-se de moment sobre la seva suposada il·legalitat.

Si la CE obre finalment una investigació sobre el cas Spanair, haurà de determinar primer si els suports rebuts per la companyia poden considerar-se "ajudes d'Estat" o si, per contra, la participació de la Generalitat en el capital de l'aerolínia a través de Cimalsa respon al principi d'"inversor privat".

Spanair fa temps que busca un soci estratègic per assegurar la viabilitat de la companyia, que va tancar 2010 amb unes pèrdues de 115,72 milions d'euros, i pateix una falta de liquiditat agreujada per la situació econòmica i l'alt preu del combustible, com totes les aerolínies.

Les negociacions perquè Qatar Airways es quedi amb un 49 % de la companyia estan patint retards.