La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que elimini "empreses públiques parasitàries i deficitàries", que redueixi "subvencions ideològiques" i suprimeixi "estructures administratives costoses" en comptes d'aplicar retallades al sistema sanitari públic. "CiU i el senyor Duran s'equivoquen amb les retallades indiscriminades i lineals a la sanitat pública", ha declarat la líder conservadora preguntada per la vaga de metges convocada aquest dimarts a Catalunya. Sánchez-Camacho ha reclamat el vot per al PP tot acusant també els socialistes d'haver perjudicat les classes mitjanes, les pimes i els emprenedors "asfixiant-los" amb augments d'impostos.

"Per al PP, la sanitat pública, el model educatiu i els serveis socials són intocables. Exigim al senyor Mas que compleixi els acords amb el PP que haurien evitat les retallades sanitàries i haurien proporcionat 1.200 milions d'euros suprimint empreses públiques, tal com havia signat el Govern", ha assegurat Camacho aquest dimarts, en el marc d'una visita al Gaudí Center de Reus, acompanyant el candidat per Tarragona, Alejandro Fernández.

Segons ha assegurat, el Govern convergent "ha fracassat" amb les polítiques de retallades empreses en serveis públics essencials i ha insistit en la necessitat d'aplicar aquests ajustos en partides "supèrflues", citant concretament les empreses públiques o les "ambaixades" a l'estranger, en la línia dels acords que ella mateixa va signar amb Mas, entre els quals la reducció del 10% sector públic empresarial català i la retallada del volum pressupostari en un 20% abans del 31 de desembre. "Això hauria evitat l'ajustament en sanitat, que està xifrat en 800 milions d'euros, Mas ha optat pel camí equivocat fent pagar als catalans i no a les empreses públiques que hem de pagar entre tots", ha resumit.

Camacho titlla el PSC d´"irresponsable"

En el seu discurs, centrat d'una banda en el rebuig a les retallades socials al mateix temps que en la necessitat de portar a ratlla el dèficit públic, Sánchez-Camacho ha carregat contra els socialistes. Ha acusat el PSC d'"immoral i irresponsable", tot acusant-lo d'originar la situació que ha portat a les retallades sanitàries pel "forat" pressupostaria generat i haver deixat "una taxa d'atur del 21%". "Si haguessin gestionat millor l'economia no ens hauríem trobat en la necessitat d'ajustos", ha apuntat.

Les diatribes contra els socialistes, però, no s'han quedat aquí. La líder conservadora els ha retret que hagi abandonat i perjudicat les classes mitjanes, les pimes, els emprenedors i, fins i tot, els joves treballadors, a més d'haver generat "el deute més gran de la història". "Han augmentat el dèficit i han colpejat les classes mitjanes augmentant els impostos. Els han asfixiat i no els han ajudat amb polítiques socials i la creació d'ocupació", ha indicat.

En aquest escenari, ha presentat el PP com "l'única garantia per la creació d'ocupació" i capaç de defensar els drets tant d'empresaris, autònoms com treballadors. La recepta, ha assegurat, passaria per fomentar la creació d'ocupació que, d'altra banda, permetria incrementar els ingressos de les arques públiques, segons l'experiència assajada pels conservadors l'any 2006, suprimint impostos com l'IAE "i generant cinc milions de llocs de treball". Tot això, ha assegurat, complint sempre els criteris de dèficit i deute públic assenyalats per la Unió Europea.

Sánchez-Camacho, que ha apel•lat als electors de la demarcació de Tarragona a no refiar-se de les enquestes i s'ha mostrat confiada en el paper d'"avantguarda" de Catalunya en una hipotètica victòria del candidat conservador Mariano Rajoy, ha donat suport al cap de llista per la província, Alejandro Fernández, a qui ha acompanyat en una visita al Gaudí Centre de Reus, juntament amb la portaveu municipal del PP, Alícia Alegret, i la resta del grup municipal a l'equip de govern amb CiU.

Fernández, de fet, ha qualificat que Reus és un cas "simbòlic" per al PP "com a ciutat que serà una experiència del que haurem de viure a la resta d'Espanya" després d'haver "rebut una herència molt dolenta". "A Reus hem obert una nova pàgina, no mirant al passat, sinó començant a aplicar el rigor i austeritat en el que ha de ser un canvi molt positiu per la ciutat", ha assegurat.