La Generalitat reduirà les ajudes a la rehabilitació d'habitatges en el marc de les limitacions pressupostàries, segons va confirmar el director de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació d'Habitatge, Jordi Sanuy.

En aquest sentit, Sanuy va argumentar que "en les ajudes passem per un moment difícil, fruit de les dificultats financeres i la crisi econòmica. Resulta evident que el sistema d'ajudes que es va implantar amb el decret 13/2010 del Pla del Dret a l'Habitatge 2009-2012 no es podrà mantenir".

Tanmateix, el director va qualificar l'any 2011 d'"any de transició", i va assenyalar que aquest any la Generalitat ha d'atendre pagaments de 52 milions d'euros corresponents a les ajudes concedides en les convocatòries relatives als exercicis 2007, 2008, 2009 i 2010.

També va repassar que en els últims anys l'administració només ha tingut capacitat econòmica per atendre entre el 60 i el 70% de les sol·licituds, de manera que es va preguntar "quin sentit té convocar ajudes del 25%, 45% o 60%" de la inversió si després no es poden afrontar les peticions.

Pel que fa el decret 13/2010, aquest recull les ajudes de la Generalitat a la rehabilitació d'habitatge, que poden ser subvencions o préstecs protegits. Segons el text, les actuacions que es poden acollir són les que resolguin problemes estructurals, les que permetin assolir condicions d'habitabilitat, les que adaptin les instal·lacions d'un immoble a la normativa vigent o les que millorin l'accessibilitat.