El personal directiu de l'Institut Català de la Salut (ICS) no cobrarà la paga de Nadal d'aquest any ni cap incentiu de productivitat, segons ha informat l'institut a través d'un comunicat. A més, la resta de comandaments percebran la meitat del complement de productivitat. Aquestes mesures es coneixen el mateix dia que l'ICS ha proposat reduir a la meitat l'esforç econòmic que havia demanat en un principi als professionals mèdics, que era reduir temporalment el complement específic o de personal estatutària, que equivalia al 50% de la paga extra de Nadal. Ara aquesta reducció se situaria a la meitat, el 25%.

Aquesta és la principal proposta que l'ICS ha fet a CCOO, UGT, CATAC, Metges de Catalunya i Satse en la quarta reunió negociadora per arribar a un acord per assolir els 77 MEUR d'estalvi abans de que finalitzi l'any, 45 MEUR dels quals havien de ser del capítol de personal.

A més de la reducció de la retallada salarial, l'ICS "es compromet a mantenir els llocs de treball vacants ocupats per interins des de la data de signatura de l'acord i durant l'any 2012". Per últim, "es compromet a retornar l'any 2013 les quantitats descomptades".

L'ICS ha considerat que al nova reunió de la mesa sectorial "ha donat un gir al procés de negociació" ja que CCOO, UGT, CATAC i Satse han fet un seguit de reclamacions perquè s'incloguin determinades garanties per poder signar un acord. L'empresa estudiarà aquestes qüestions i dilluns farà arribar un nou document a tots els sindicats.

Sobre el distanciament entre sindicats i els diferents posicionaments d'aquests quatre i Metges de Catalunya, l'ICS ha assegurat que la seva voluntat és que el sindicat mèdic "també se sumi a la proposta per tal de poder signar un acord consensuat per tothom". Tot i això, l'institut i els representants dels quatre sindicats amb una postura comú s'han donat deu dies per assolir un acord definitiu.