La Generalitat no ha aconseguit localitzar 2.356 perceptors de la renda mínima d'inserció (RMI) que, si no donen senyals de vida en els pròxims deu dies, perdran aquesta ajuda de 420 euros mensuals, va informar ahir el departament d'Empresa i Ocupació.

Després d'iniciar l'agost passat un procés de revisió dels beneficiaris de la RMI, el departament que dirigeix Francesc Xavier Mena va publicar dijous un edicte en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) amb els noms de les persones que encara no havia aconseguit localitzar.

Es tracta de l'últim recurs que preveu la llei per intentar trobar les persones que no han respost a les convocatòries de l'administració, va explicar un portaveu departament d'Empresa i Ocupació.

En l'edicte, la Generalitat remarca que les persones enumerades han de comparèixer davant de qualsevol oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el termini de 10 dies, a comptar des d'avui, per presentar les pertinents al·legacions i justificants per poder continuar percebent l'ajuda.

Si no fan aquest tràmit abans que s'acabi al termini establert, Empresa i Ocupació demanarà que es cancel·li l'ajuda a la Comissió Interdepartamental, òrgan que acabarà de decidir sobre la suspensió, segons fonts del departament.

El mes d'agost passat, el departament que dirigeix Francesc Xavier Mena va iniciar una revisió d'uns 32.000 expedients de la RMI.

La Generalitat va canviar el sistema de pagament, passant de la tradicional transferència al cobrament de xecs, el que va provocar que un bon nombre de beneficiaris es quedés sense cobrar renda mínima d'inserció, coneguda com a RMI.