El president de la Generalitat, Artur Mas, creu que Catalunya té "millor producte que no pas marca". L'objectiu, ha afegit, ha de ser projectar millor la marca de Catalunya al món i equiparar-la a la dels "bons productes" i el gran "talent" que té el territori per poder vendre "més i millor" a fora. Segons Mas, en aquest camí caldrà aprofitar la bona marca que ja té Barcelona; però també apropiar-se d'elements emocionals, a més dels racional, "que toquin la fibra"; així com fomentar la "responsabilitat social" del territori, com ja fan altres punts d'Europa. Mas també ha animat als empresaris a revelar-se contra la idea preconcebuda que ser del sud d'Europa és formar part del "club dels no bons".

Mas, que ha estat l'encarregat de clausurar el 5è Fòrum organitzat per la Fundació Privada d'Empresaris (FemCAT) ha vingut a dir que Catalunya té un "molt bon producte" però que no el sap vendre prou bé. I que el que cal és aconseguir equilibrar les dues vessants perquè la marca de Catalunya ajudi a vendre més i millor els seus productes. I això s'ha de fer aprofitant els actius que té el territori, com l'entorn, la cultura i la seva arquitectura; i també la bona projecció i imatge que té la ciutat de Barcelona al món. "Hem d'associar la marca molt potent que té Barcelona a la del país". Posicionar el país per una banda i la seva capital per una altre, "és un error enorme", ha afegit.

En aquest camí per configurar la marca de Catalunya al món, cal que hi sobresurti també "l'enorme talent" que Catalunya ha demostrat tenir en moltes i diverses disciplines, malgrat ser sobretot un talent "individualitzat", destaca Mas. Així com també buscar elements emocionals, que "toquin la fibra" a dins i fora. I en aquesta relació del talent amb el país, cal afegir-hi també el "bons valors", diu Mas, destacant que cada vegada més es demana la "responsabilitat social" dels territoris.

El que ens falta, ha afegit Mas, és "ser capaços d'empaquetar aquest talent, posar-hi un bon llaç, que sigui atractiu i col·locar-lo en el món".

En el seu discurs, Mas també ha animat als empresaris a revelar-se contra els passius que també té Catalunya com és pertànyer al "club del sud d'Europa", amb la idea preconcebuda que "tenen molts" de formar part del "club dels que no són bons". Mas ha destacat que cal donar-hi la volta i defensar Catalunya com un exemple que demostra que al sud d'Europa també "hi ha gent seriosa, responsable que fa les coses bé, que té talent i que fa i està compromès a fer els deures i a fer complir les normes de la UE".