El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco es desplaçarà el pròxim dia 14 de desembre a Barcelona per prendre declaració com a perjudicats a deu diputats que van ser agredits en entrar al Parlament el passat 15 de juny quan un grup d'indignats protestava a l'entrada de la Cambra catalana.

Així ho van confirmar fonts jurídiques, que van precisar que el magistrat, que per aquests fet manté imputades a vint persones, havia decidit traslladar-se fins a la capital catalana després que els diputats hagin comunicat que tenien "problemes d'agenda" per acudir a l'Audiència Nacional en les dates que els va citar el jutge, que eren els dies 13, 14 i 15 del pròxim mes. A qui Velasco no prendrà declaració a Barcelona serà al president de la Generalitat, Artur Mas, ja que s'ha acollit al seu dret a fer-ho per escrit, de manera que el magistrat ha demanat a les parts personades que li facin arribar les preguntes que desitgin realitzar al cap de l'Executiu català.

Les fonts consultades van explicar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia facilitat un despatx de la seu a Velasco perquè prengui declaració als diputats.