El pont de Tots Sants s'ha tancat aquest dimarts amb un balanç a les carreteres de tres víctimes mortals i set ferits; quatre de greus, un de molt greu, un de menys greu i un de lleu. Els primers dos accidents van tenir lloc la matinada de dissabte a Capmany (Alt Empordà) i Sant Celoni (Vallès Oriental), en què van morir dos homes de 34 i 19 anys, mentre que el darrer s'ha produït aquest mateix dimarts a la tarda a Barberà de la Conca (Conca de Barberà), en què ha mort una nena de nou anys. D'altra banda, el pont ha vingut marcat per les retencions quilomètriques a la carretera, sobretot a la C-16 entre Guardiola de Berguedà i Berga cap a Barcelona i a l'A-2 entre Jorba i Òdena, a més d'Esparreguera. Des de divendres passat a les tres de la tarda fins aquest dissabte a les vuit del vespre la xarxa interurbana catalana ha registrat tres accidents mortals amb tres persones mortes. Aquests tres accidents van provocar cinc ferits, mentre que aquest dimarts un altre accident s'ha saldat amb dos ferits de gravetat.

L'últim accident s'ha registrat aquest dimarts a la tarda a l'AP-2 a Barberà de la Conca (Conca de Barberà) en sentit Barcelona quan cap a les 15.30 h un turisme ha sortit de la via i ha xocat contra la mitjana. A conseqüència de l'accident, s'han vist afectats quatre membres d'una mateixa família. En concret, ha resultat morta una nena de 9 anys, Blanca P. V. A més, també hi ha hagut un ferit molt greu, un ferit greu i un ferit menys greu.

Els altres dos accidents van ocórrer la matinada de dissabte 29 d'octubre. El primer sinistre es va produir cap a les 00.30 h quan un turisme va sortir de la N-II al quilòmetre 770 a l'altura de Capmany (Alt Empordà) i el conductor i únic ocupant, un home de 34 anys i nacionalitat francesa, va resultar mort.

El mateix dissabte, a les 05.33 h, dos turismes van col·lidir al quilòmetre 111 de l'autopista AP-7, a l'altura de Sant Celoni (Vallès Oriental). A conseqüència de l'accident, el conductor d'un dels vehicles, un home de 19 anys i de nacionalitat francesa, va resultar mort. A més, els altres dos ocupants del turisme van resultar ferits, un en estat greu i un altre en estat lleu.

I aquest dimarts cap a dos quarts de vuit del vespre un xoc frontal entre dos vehicles a l'N-II a l'altura de Biure (Alt Empordà) ha provocat dos ferits greus que han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona. El sinistre ha obligat a tallar els dos sentits de la via i després a donar pas alternatiu.

Retencions quilomètriques cap a Barcelona

Pel que fa a la mobilitat, els principals problemes d'aquest dimarts s'han registrat a l'Eix de Llobregat o C-16 amb 25 quilòmetres de retenció entre Guardiola de Berguedà i Berga en sentit sud, al matí, i 6 quilòmetres més a Cercs en sentit sud, a la tarda. A l'A-2 s'han acumulat set quilòmetres de retenció entre Jorba i Òdena i 14 més a Esparreguera en sentit Barcelona.

De la seva banda, a la C-14 hi han hagut dos quilòmetres de lentitud i aturades a Peramola en sentit sud i dos quilòmetres de retenció a la Ronda Litoral o B-10 per agafar la sortida de Can Tunis en sentit llobregat.

Durant el retorn parcial de diumenge a la tarda, hi va haver pocs problemes a l'hora de circular, segons el Servei Català de Trànsit, que ha destacat que la via que van registrar més complicacions viàries va ser l'Eix de Llobregat amb 8 quilòmetres de lentitud i aturades entre Cercs i Berga en sentit sud. D'altra banda, a la BP-1121, a Castellbell i el Vilar es va tallar l'accés cap a l'Autopista del Vallès o C-58 en sentit sud per despreniments.

Pel que fa al diumenge al matí, hi va haver problemes de mobilitat a la ciutat de Barcelona per accedir al cementiri. En concret, uns dos quilòmetres de retenció a la sortida de Can Tunis en sentit Llobregat. A més, també es van registrar algunes retencions per accedir al parc temàtic Port Aventura: 2 km a la T-319 i 2 km més a l'A-7 a l'altura de Vilaseca.

50.000 vehicles van sortir de Barcelona dissabte

Durant l'operació sortida del pont de Tot Sants, des de les tres de la tarda de divendres fins a les tres de dissabte es va preveure una sortida d'uns 500.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els problemes més destacats van ser a l'Eix de Llobregat o C-16 i també a les vies que permeten accedir al Principat d'Andorra, com la C-14 i la N-145.

A la C-16 es van produir 10 km de retenció entre Berga i Cercs en sentit nord; a l'N-145, 9 km de lentitud i aturades a les Valls de Valira en sentit nord; a la C-14, 3 km de lentitud a Oliana i 1 km més a Organyà en sentit nord, i a la C-1412, 2 km de lentitud a Ponts en sentit nord.

D'altra banda, dissabte, entre les 10.49 i les 13.34 h, la calçada de la C-55 va estar tallada a l'altura de Manresa a conseqüència d'un camió accidentat. Això va obligar a fer desviaments per la C-16C. A més, entre les 9.02 i les 12.00 h, la C-55 també es va restringir parcialment a l'altura de Monistrol de Montserrat per un camió accidentat.