A més dels caps de cartell de totes les formacions, la campanya electoral tindrà com a protagonistes d'excepció els líders dels dos grans partits espanyols que es disputen la presidència, PP i PSOE i pugnen amb CiU el lideratge en escons a Catalunya. El líder del PP, Mariano Rajoy, obre la seva campanya aquesat mitjanit a Castelldefels i ha inclòs a la seva agenda dos actes més a Catalunya, un el diumenge 6 a Badalona de la mà de Xavier García Albiol, i un altre el dimecres dia 16 a Barcelona. De moment, no se sap si passarà per Girona. El candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, concentra dos actes a Catalunya el dijous 17. Al migdia serà a Tarragona, i a la nit participarà a l'acte central del PSC a Barcelona.

La directora de campanya del PP, Ana Mato, ja va apuntar la setmana passada que els populars consideren vital la presència de Rajoy a Catalunya, una de les places fortes dels socialistes on el PP espera superar el sostre dels 12 diputats que va obtenir l'any 2000.

Per aquest motiu Mariano Rajoy serà dues vegades en localitats de l'Àrea Metropolitana i celebrarà l'acte central del PPC a Barcelona el 16 de novembre de la mà de del seu cap de llista, Jorge Fernández Díaz, i de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho. El primer dels actes és la penjada de cartells que celebra avui a la nit a Castelldefels. És la primera vegada que els populars obren la campanya a Catalunya i ho fan en un municipi on van aconseguir l'alcaldia en les passades eleccions municipals i que volen situar com la primera pedra d'un canvi de tendència a Catalunya. Els populars ja havien anunciat que tenien intenció de fer dos actes a Catalunya a més de la penjada de cartells, però no ha estat fins aquest dimecres en què han confirmat que serien a Badalona de la mà del seu alcalde, Xavier García Albiol. Serà el diumenge, 6 de novembre. Alfredo Pérez Rubalcaba també inclou Catalunya a la seva agenda, però concentra la seva activitat en una sola jornada. Serà el dimecres17 de novembre quan oferirà dos actes seguits. El primer a Tarragona, on el PSOE va aconseguir quatre diputats en les eleccions del 2008 per un del PP i un altre de CiU. Posteriorment es desplaçarà a Barcelona per participar de la mà de la cap del llista del PSC, Carme Chacón, l'acte central dels socialistes catalans. Rubalcaba i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, tan sols coincidiran en una sola ocasió en campanya, serà el dia abans de la seva visita a Catalunya, el 16 de novembre, en què tots dos seran a Màlaga.