El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit al PP que "Espanya no sortirà endavant" si primer Catalunya no supera la crisi econòmica.

Mas ho ha dit aquest dimecres a la sessió de control al Govern de CiU en seu parlamentària, en resposta a la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, que li ha demanat que actuï "amb responsabilitat" davant el nou Govern central que es formi després de les eleccions generals, la campanya comença aquest dijous.

El president català ha indicat que, davant el nou govern espanyol, tindrà una "actitud de lleialtat des del punt de vista institucional" encara que li ha posat una condició: "que respecti a Catalunya".

Aquestes declaracions han arribat després que la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, hagi reclamat a Mas, que demostri amb el proper govern espanyol de Mariano Rajoy la mateixa actitud que els populars han demostrat amb l'executiu català.

Ha recordat l'actitud que ha demostrat el PP de Catalunya permetent l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, i també ara la llei d'estabilitat pressupostària, i ha exigit al president de la Generalitat que no "anteposi les prioritats de CiU a les del país". Al seu parer, cal que la Generalitat actuï amb "lleialtat, reciprocitat i responsabilitat", la mateixa que ha demostrat el PP a Catalunya, ha insistit.

Mas ha garantit a Sànchez-Camacho que la Generalitat tindrà una actitud de "col·laboració lleial des del punt de vista institucional". Això sí, sempre i quan el futur executiu espanyol "respecta els interessos de Catalunya i allà on Catalunya s'hi juga el seu progrés i benestar, la seva identitat i la seva personalitat col·lectiva". Aquesta és la "premissa", ha dit Mas, perquè el que farà el Govern "abans que qualsevol altra cosa és defensar els interessos de Catalunya".

D'altra banda, i després que la popular recriminés la "paràlisi" del Govern a l'hora de prendre decisions que ajudin a generar ocupació, Mas ha subratllat que se li poden fer moltes crítiques a l'executiu català, però no que no hagi actuat per afrontar la crisi, fent-ho malgrat el context electoral. "Si haguéssim cas d'alguns discursos, no hauríem fet res, hauríem mirat les musaranyes esperant que es presentessin temps millors", ha argumentat. "Se'ns pot acusar de moltes, de molts errors, però no diguin que aquest Govern no està actuant amb responsabilitat i sentit de país", ha conclòs.