El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, valora positivament la mesura de conducció acompanyada per a conductors en pràctiques abans de treure's el carnet per millorar l'experiència, tot i advertir que posar-ho en marxa "no és tan senzill".

Aregio comenta que, a priori no em sembla gens malament, però cal conèixer-ne els detalls", com per exemple qui pot ser l'acompanyant, com ha de ser el vehicle i qui té la responsabilitat en cas d'accident.

Segons el màxim responsable del SCT, en els accidents "el factor humà pesa molt i entre les coses que pesen molt en el factor humà hi ha la praxi, saber conduir, que és més que aprovar un examen".

Aregio aplaudeix qualsevol mesura que sumi experiència, tot i que es mostra molt cautelós amb la regulació, ja que creu que, per exemple, han de definir-se qüestions com si els acompa?nyants han de tenir una formació i si els cotxes han de tenir doble pedal.

El RACC va plantejar fa uns dies que s'implementi la conducció acompanyada en joves abans de treure's el carnet de conduir com a fórmula per reduir els accidents en aquest col·lectiu. La DGT proposa, tot i que ho deixarà per a la pròxima legislatura, que els joves menors de 18 anys puguin conduir acompanyats d'una persona amb carnet de conduir si han aprovat l'examen teòric i han superat hores de classes pràctiques a l'autoescola.

El Racc també creu que podria fer-se després de treure's el carnet, ja que en el primer any de conducció la probabilitat de tenir un accident és cinc vegades superior a causa de la falta d'experiència.