Els serveis socials de la Generalitat van retirar la custòdia a una veïna de Barcelona set dies després de donar a llum per entendre que no estava en condicions d'assegurar la integritat del petit, malgrat que el centre mèdic en què la van inseminar, quan tenia 50 anys, havia emès un informe psicològic favorable perquè fos mare, segons va explicar la dona afectada.

La pacient va anar l'octubre del 2008 al centre mèdic Teknon (Barcelona) per iniciar un tractament de recepció d'òvuls, amb un cost de 8.000 euros, i es va sotmetre a l'estudi físic i psicològic que legalment requereix qualsevol procés d'aquest tipus.

Segons fonts del centre, "es va continuar rigorosament el protocol assistencial normatiu per sotmetre's a tractaments de fertilitat". L'estudi físic va ser favorable i l'informe psicològic, amb data del 2008, va concloure que "la personalitat de la pacient no mostra característiques pròpies de trastorn (...) i no es valora causa que desaconselli la recepció d'òvuls", per la qual cosa la dona va continuar el procés i va donar a llum.

"Com pot ser que em declaressin apta per ser mare i després em traguessin la custòdia perquè consideren que no estava en el meus cabals i no podien preveure els riscos del nen?", va lamentar, que assegura que només presentava símptomes propis del postpart. Segons els serveis socials, es va retirar la custòdia a la mare en entendre que "posava en perill" la integritat del petit".

Vint-i-dos mesos després, el nen segueix separat de la seva mare, que ha denunciat el cas davant un jutjat, en espera que li tornin la custòdia del petit.