El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha exigit a CiU que garanteixi el model d'immersió lingüística a Catalunya, malgrat la sentència que estableix que d'aquí dos mesos el castellà ha de ser també llengua vehicular a les escoles. El dirigent ecosocialista assegura que hi ha "instruments" per no acatar una sentència que "és un disbarat". Herrera, en aquest sentit, ha demanat una reforma profunda del poder judicial, que és qui "ha interpretat d'aquesta manera la sentència del Tribunal Constitucional". D'altra banda, ha acusat CiU d'insensibilitat humana i social per tancar més de 40 Urgències nocturnes en centres d'atenció primària.

Joan Herrera ha explicat que, sense l'actual model d'immersió lingüística, Catalunya tindria ara dues comunitats de persones. En aquest sentit, ha demanat una reforma profunda del poder judicial de l'Estat per haver dictaminat una sentència "que està fora de la realitat". "La justícia va guanyant descrèdit", ha afegit el líder ecosocialista.

No acatar la sentència

Joan Herrera ha exigit al govern de Convergència que faci tot el possible per garantir el model actual d'immersió lingüística. Per això, ha assegurat que hi ha instruments per no haver d'acatar una sentència que "és un disbarat". L'ecosocialista també ha recordat a Convergència que "l'artifex" d'aquesta situació és el PP i el seu recurs contra l'Estatut. En aquest sentit, ha retret als nacionalistes els acords amb els populars en l'aprovació dels pressupostos o en la Llei Òmnibus. Herrera ha demanat a CiU que no posi la immersió lingüística com a "moneda de canvi" per continuar establint pactes amb el PP.

Insensibilitat humana i social

Joan Herrera ha fet aquestes declaracions a Santa Perpètua de Mogoda, un dels municipis afectats pel tancament del servei d'Urgències nocturnes als centres d'atenció primària. El líder d'ICV-EUiA ha acusat la federació nacionalista "d'insensibilitat humana i social" per portar a terme retallades d'aquest tipus i ha recordat que no tothom pot desplaçar-se més enllà del seu municipi davant d'una urgència mèdica. "Aquestes Urgències són necessàries", ha dit.