A partir d´aquest dijous 1 de setembre, 21 centres sanitaris més tancaran el seu servei d'urgències durant la nit i els caps de setmana sumant-se als 25 que ja havien deixat d'oferir aquests serveis a l'estiu. En total, seran 46 Centres d´Atenció Primària (CAP) els que romandran tancats a les nits.

Segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat en un comunicat, l'objectiu és "evitar mancances en una àrea territorial" i evitar duplicitats en els serveis que estan infrautilitzats.

Dels 1.200 centres sanitaris - hospitals i ambulatoris - que hi ha a Catalunya, 185 ofereixen atenció continuada, és a dir, que atenen a les urgències lleus fora del seu horari habitual: serveis de 24 hores, centres locals que obren algunes hores els dissabtes i diumenges, i altres modalitats.

Sanitat va presentar el 15 de juny un Pla d'Ordenació de l'atenció urgent de Catalunya en què 96 centres modificaven el seu horari, dels que 46 deixaven d'oferir serveis d'urgències, mesura que s'aplica des de juliol en 25 centres i que es començarà a aplicar en altres 21 a partir de setembre.

En total, 19 centres de l'àrea de Barcelona es veuran afectats pels tancaments, entre els quals hi ha el CAP de Vilassar de Dalt, el de Terrassa Nord, Montcada, Martorell, Sitges, Gavà-1, Cubelles, Roquetes, i el CAP Via Barcino i les urgències de l'Hospital de l'Esperança de Barcelona.

A la regió sanitària del Camp de Tarragona està previst que 12 CAPs tanquin a les nits a partir de l'1 de setembre: Vila-rodona, Alcover, Borges del Camp, Mont-roig del Camp, Riudoms, Vandellòs, la Selva del Camp i l Arboç, així com els de la ciutat de Tarragona de Sant Salvador, Constantí, el Morell i Bonavista.