El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha exigit al conseller d'Interior, Felip Puig, que investigui l'extrema dreta a Catalunya com una prioritat del seu Departament, per la qual cosa ha registrat una proposta de resolució que demana "incrementar les mesures d'investigació i vigilància en relació a possibles activitats delictives dels grups d'extrema dreta, xenòfobs o racistes que actuen a Catalunya" i "informar al Parlament". El diputat ecosocialista Jaume Bosch lamenta. Jaume Bosch lamenta que Interior centri la seva activitat en aspectes clarament vinculats a la seva ideologia conservadora enlloc d'investigar l'extrema dreta com la resta de policies europees.

ICV-EUiA diu que, en el marc d'aquestes investigacions, caldria "informar al Parlament, a la Comissió d'Interior, o en el seu cas, a la Comissió de Matèries Secretes i Reservades, de les investigacions que el Cos de Mossos d'Esquadra estigui realitzant en relació a les activitats presumptament delictives d'aquests grups d'extrema dreta".

Segons expressa diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, Puig "està centrant la seva activitat en aspectes clarament vinculats a la seva ideologia conservadora" com evitar que les persones que exerceixen la prostitució siguin vistes al costat de les carreteres sense intentar arribar a les arrels del problema, a reprimir el denominat top manta sense proposar mesures socials alternatives, o a reprimir i denunciar a les persones que protesten quan es produeixen desnonaments.

Per això, el diputat ecosocialista ha retret a Puig que, en canvi, ni ell ni el seu Departament no hagin informat als grups parlamentaris de les activitats de l'extrema dreta a Catalunya, inclosos "els grups que es presenten a les eleccions" quan aquesta ha passat a ser una prioritat de totes les policies europees sobretot després de la matança a Noruega.