Convocats per l'agrupació ecologista GEPEC i l'associació naturista Els Amics del Fonoll, un grup de nudistes ha celebrat a la platja dels Muntanyans de Torredembarra el dia sense banyador per reivindicar la normalització d'aquesta pràctica a totes les platges sense segregacions.

Marcel·lí Alsina, membre dels Amics del Fonoll, ha demanat als ajuntaments que no limitin aquesta pràctica a través d'ordenances de civisme. Els naturistes consideren que la limitació i catalogació d'algunes platges com a nudistes atenta contra la llibertat de les persones i les acaben convertint en un focus per a voyeurs i persones amb algun tipus d'interès sexual que acaba obligant als nudistes a abandonar-les.

La platja de Els Muntanyans a Torredembarra, al Tarragonès, declarada recentment platja verge, ha estat el lloc escollit per Gepec i els Amics del Fonoll, on celebrar el Dia sense Banyador. Un petit grup d'homes i dones s'han banyat nus per reivindicar "que el nudisme sigui una opció més" entre els banyistes. Així ho ha apuntat Marcel•lí Alsina, membre dels Amics del Fonoll, qui ha reivindicat que les platges han de ser "espais públics que puguin compartir tots els tipus de banyistes". I és que les associacions ecologista i naturista demanen que als nudistes no se'ls destini a determinades zones per dur a terme aquesta pràctica la qual defensen com a "molt natural" i respectuosa amb els platges.

Alsina ha apuntat que l'objectiu és que a qualsevol platja de Catalunya s'hi pugui banyar nu com una opció igual de vàlida que altres com el topless. "Cada vegada està més acceptat i es veu més normal igual com va passar amb el topless fa 30 anys", ha apuntat. El que denuncien és que siguin els ajuntaments qui a través d'ordenances de civisme vulguin prohibir-lo als seus termes municipals. Malgrat no és el cas de Torredembarra on l'ordenança defensa la pràctica del nudisme, per als Amics del Fonoll, "el nudisme és una llibertat que no cal regular". Segons Alsina no és una tema de drets sinó de la llibertat de l'esser humà de mostrar el seu estat natural. "No creiem convenient que els ajuntaments es posin a regular-ho perquè realment no hi ha cap problema".

Per altra banda, com ha explicat Alsina, el fet de limitar certs espais a la pràctica del nudisme comporta que aquestes platges es converteixin "en un focus per als voyeurs i gent que busca algun tipus d'interès sexual que pensen que en aquella platja val tot i els nudistes han dacabar marxant perquè no agrada l'ambient que s'hi respira". "El més normal seria poder practicar el nudisme a totes les platges", ha apuntat.