El Parlament ha aprovat per unanimitat que el secretari del Govern, Germà Gordó, compareixi per explicar la decisió del Consorci del Palau de la Música de fer marxa enrere en la seva intenció de demanar la imputació de persones vinculades a CDC al Cas Millet.

Ho farà a través de la comissió de Justícia de la cambra catalana, després que el 16 de març la comissió d'Assumptes Institucionals rebutgés la mateixa compareixença fent valer els vots de CiU i SI per sobre dels de la resta de grups.

Llavors, ICV-EUiA va decidir tornar a presentar la seva petició a la comissió de Justícia --on el representant del Grup Mixt no és SI, sinó C's-- perquè CiU es quedés en minoria.

Aquesta vegada, tots els grups han votat a favor, inclòs el de CiU, que a l'últim moment ha canviat el sentit del seu vot per afavorir la compareixença de Gordó.

El Consorci, que actua a través dels serveis jurídics de la Generalitat, va presentar el gener un escrit al Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona que demana que investigui 5,9 milions d'euros que Ferrovial va lliurar al Palau, però que no s'imputin delictes a cap persona en concret.

Aquesta decisió va enfadar els partits de l'oposició que sol·liciten la compareixença de Gordó perquè aclareixi per què el Consorci del Palau va canviar de posició, ja que en un primer moment sí que va demanar al jutge la imputació de l'exresponsable de finances de CDC, Daniel Osàcar, de l'exsecretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, i de l'exalt càrrec de la constructora Ferrovial, Pedro Buenaventura.

El Parlament ha rebutjat la compareixença de la directora del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Margarida Gil, per informar, també, sobre el canvi de sentit de les seves peticions respecte a les imputacions.

CiU i PP hi han votat en contra, mentre que la resta dels partits s'hi han mostrat favorables, a la compareixença.