La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha carregat contra el discurs d'investidura del candidat de CiU, Artur Mas, de qui ha lamentat la seva 'poca capacitat de concreció' i que hagi fet un discurs 'previsible i coherent' perquè 'ha desgranat les propostes d'una força liberal' tant des del punt de vista econòmic com social.

Camats ha lamentat que Mas hagi dit 'adéu a les polítiques socials fins que no hi hagi una recuperació econòmica', ha carregat contra les seves polítiques fiscalitats i ha lamentat els 'tics de certa involució' del discurs de Mas en l'àmbit de la sostenibilitat. També ha retret a Mas que no hagi parlat dels sindicats ni els treballadors en el seu discurs.

'Ens sorprèn la poca capacitat de concreció que ha tingut fins i tot en el dia d'avui', ha dit la portaveu d'ICV-EUiA -partit que té decidit el seu no en primera i segona volta- en la primera valoració dels ecosocialistes del discurs de Mas. Camats ha constatat que 'els pocs anuncis concrets' ja es van fer en campanya electoral, com ara 'l'eliminació de l'impost de successions' o una 'matisada eliminació o reducció dels 80 km/h'.

Camats ha lamentat 'l'adéu a les polítiques socials fins que no hi hagi recuperació econòmica' que considera que ha fet Mas. També ha qualificat de 'preocupant' el discurs en matèria d'educació i de sanitat, ja que 'feia referència constantment a aprimar l'administració per concertar els serveis'. Per Camats, 'el problema no és concertar serveis, sinó abandonar la gestió pública com el centre de la prestació dels serveis públics'.

D'altra banda, la portaveu ecosocialista ha lamentat els 'tics de certa involució' de Mas en matèria de sostenibilitat. Camats ha lamentat que hagi parlat fet 'referències encobertes a l'energia nuclear' o a 'recuperar la idea dels transvasaments'. 'Més que d'una política del segle XXI, entenem que és una política que encara està al segle XX', ha dit.

En l'àmbit de la fiscalitat, Camats ha dit que mentre 'en tot moment ha parlat de la necessitat que la societat cooperi i col•labori', Mas 'no ha dit ni una vegada que aquells que tenen més patrimoni també aportin a la societat'. 'En política de fiscalitat no veiem per enlloc ni una capacitat redistributiva ni de justícia social', ha reblat.

Camats també ha lamentat que no hi hagi hagut cap referència a l'habitatge i que tampoc hagi cap 'ni una menció en el seu discurs' als sindicats i als treballadors.

L'únic punt on Camats veu 'possibilitats d'arribar a acords' és en el discurs nacional, 'si es tracta d'un desplegament ambiciós del text estatutari' o de fer 'reformes estructurals'.