El diputat i portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) al Congrés, Joan Herrera, s'acomiada dimecres del Congrés dels Diputats amb una pregunta dirigida a l'executiu espanyol per conèixer 'l'orientació política que busca el Govern espanyol amb la seva remodelació'. Herrera ha estat diputat en els últims 6 anys i ara inicia una nova etapa en la seva carrera política a Catalunya com a candidat a les eleccions al Parlament del pròxim 28 de novembre. Herrera serà rellevat dijous per Núria Buenaventura, número dos de la llista d'ICV per Barcelona en les darreres eleccions generals Segons un comunicat del partit, Herrera ha situat durant la seva etapa al Congrés com a temes de debat les qüestions mediambientals i la fiscalitat progressiva per fer que aquells que tenen més paguin i aportin més en el manteniment de l'Estat del benestar.

Herrera ha traslladat al Congrés la reivindicació d'usuaris afectats pel mal funcionament de les Rodalies Renfe i els ferrocarrils convencionals a Catalunya davant l'obsessió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de posar en primer lloc l'arribada de l'alta velocitat com una de les prioritats.

El diputat ecosocialista ha defensat els temes mediambientals i de mobilitat sostenible, i el rebuig de l'energia nuclear, així com el foment de les energies renovables. Herrera també ha participat activament en l'aprovació de la Llei de la Memòria Històrica tot traslladant les peticions de les entitats de recuperació de la memòria.

En aquests sis anys al Congrés Herrera ha estat premiat pels periodistes que segueixen l'activitat parlamentària (Associació de Periodistes Parlamentaris) en tres ocasions: Diputat Revelació, Millor Relació amb la Premsa i diputat més actiu.

Herrera serà rellevat dijous per Núria Buenaventura, número dos de la llista d'ICV per Barcelona en les darreres eleccions generals i actualment directora general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i exalcaldessa de la localitat de Rubí.