El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha insistit aquest dilluns que la prohibició de les corrides de toros que es debatrà aquesta setmana al Parlament no té cap relació amb el debat identitari, com tampoc la va tenir a Canàries quan ara fa 10 anys es van prohibir, ni a Anglaterra quan van vetar les caceres de guineus. Ha demanat 'respecte' pels impulsors de la ILP per prohibir les curses de braus, que van rebre l'aval de més de 200.000 persones. Per això, ha posat en valor que aquest és un debat 'promogut essencialment per animalistes'. 'No és lògic que es pugui maltractar o actuar amb crueltat' en contra dels animals, ha manifestat.

En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional del partit, Ridao ha asseverat que l'únic objectiu dels promotors de la ILP és 'evitar una pràctica que suposa un maltractament i una crueltat'.

'En qualsevol societat moderna hi ha regles de convivència, i igual que no es pot passar un semàfor vermell o no es pot matar, tampoc és lògic que es pugui maltractar o actuar amb crueltat no només contra les persones, sinó també contra els animals', ha argumentat.

Per Ridao, si el Parlament acaba abolint les corrides de toros a Catalunya –ERC hi votarà a favor', es tractarà d'una decisió 'històrica' amb 'pocs precedents'. ERC ja ha dit en reiterades ocasions que votarà a favor de l'abolició.