El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat avui que Catalunya "surt afavorida" en la retallada i reprogramació d'obres en infraestructures, en relació a la resta de l´Estat espanyol.

En declaracions a Rac 1, recollides per Europa Press, ha dit que Catalunya "està per sota" de la retallada que hauria de tenir en relació amb el que fixa la disposició addicional tercera de l'Estatut. Ha assegurat que si hi ha una retallada a tot Espanya, a Catalunya li correspondria una retallada per valor del 18%.

Blanco també ha negat que Catalunya sigui de les comunitats més perjudicades per la retallada, perquè "està per sota de la mitjana" en rescissió de contractes, i ha recordat que dels cinc que es rescindeixen, tres es tornaran a contractar.

Ha afirmat que Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma en inversió pública des del 2004, i que el 2009 ha estat la primera en obra contractada i executada.

El ministre ha remarcat que "tots els grans projectes" a Catalunya seguiran endavant, i ha sostingut que la reforma de l'A-2 es farà amb la col•laboració públic-privada.

Blanco ha dit que la voluntat del ministeri és contractar el desdoblament de l'A-2 per la fórmula concessional, fet que, ha explicat, permet poder fer l'obra més de pressa sense que computi com a dèficit públic i pagant-la en 25 o 30 anys.

José Blanco també ha volgut constatar que ha estat el ministre que ha impulsat l'accés ferroviari a la T1 del Prat, que no era previst. "Tot i que s'endarrereixi un any, és una actuació que continúa mantenint l'objectiu d'afavorir la mobilitat dels ciutadans", ha conclòs.