La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat avui CiU de col·laborar amb el Govern socialista en el que ha definit com "la retallada en infraestructures i en polítiques socials més gran mai fet a Catalunya".

En declaracions a Lloret de Mar, Sánchez-Camacho ha acusat concretament el líder de CiU, Artur Mas, de ser el responsable juntament amb José Luis Rodríguez Zapatero i el president català, José Montilla, "de la retallada de les infraestructures, de la paralització de les obres i de la retallada de les pensions de 1.200.000 pensionistes".

Aquestes mesures s'han dut a terme "amb la complicitat de CiU", segons ha afirmat la presidenta del PPC, que ha apuntat que la federació ha criticat "amb la boca petita" la retallada en infraestructures de Foment a Catalunya, que posposa inicialment cinc obres.

Respecte a la compareixença de Zapatero ahir en el fòrum Tribuna Barcelona, la líder del PP a Catalunya ha dit que Zapatero del que "hauria de sentir-se responsable de les conseqüències és de les pèrdues de qualitat de vida dels ciutadans", i l'ha acusat de "trencar els grans consensos dels últims trenta anys".

Sánchez-Camacho ha reclamat de nou que es convoquin eleccions anticipades a Catalunya, "com més aviat millor", encara que només queden ja uns pocs mesos per a la seva celebració.

Sobre el nou sistema de finançament català, Sánchez-Camacho ha declarat que aquest model "ha fet que no vingui diners a Catalunya" i, per contra, "ha portat a la pujada de més de cinc impostos per poder pagar" el nou sistema.

Durant la compareixença davant els mitjans, la líder dels populars catalans ha recordat que, en el seu moment, el PP va proposar "un model de finançament que no suposés una pujada d'impostos".