La investigació del cas Pretòria apunta de nou a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartomeu Muñoz. Segons el sumari, el registre fet al seu domicili del carrer Beethoven de Barcelona acredita un pagament d'un milió d'euros, obres i altres elements, inclòs l'usufructe d'un pis d'alt valor, lliurats o cedits a l'alcalde per empreses de l'entorn de Luis García, 'Luigi'. Segons la investigació, Muñoz va arribar a obtenir un milió d'euros dels beneficiaris de l'operació del port de Badalona. Les operacions de cobrament es van fer, segons publica aquest dilluns La Vanguardia, mitjançat el compte bancari de Josefina Calvet, la mare de l'alcalde que pateix una malaltia degenerativa des de 2006.

Al registre policial practicat a l'habitatge l'octubre passat es va trobar un maletí amb una opció de compra datada al març de 2004 sobre quatre locals comercials de Santa Coloma propietat de la mare de l'alcalde. La prima d'aquesta opció, xifrada en un milió d'euros, està signada per Manuel Valera, l'administrador de l'empresa Zellinger, de l'òrbita de 'Luigi'. Així mateix, Luís García hauria rebut comissions de l'operació del port de Badalona, on la compra i posterior venda d'uns terrenys va generar uns beneficis de 13 milions d'euros. Segons la investigació, quan es va tancar l'operació de Badalona a l'any 2004, Zellinger va renunciar a exercir aquesta opció a compra, i el milió d'euros va passar als comptes de la família de l'alcalde de Santa Coloma sense cap contraprestació. De fet, l'ingrés d'un milió apareix a la declaració de la renda de Josefina Calvet d'aquell any 2004.

Els xecs d'aquesta operació pagats per aquest concepte per Zellinger tenen un recorregut incomplert. N'hi existeix un de 865.040 euros i un altre de 134.959, que sembla que ja s'ha provat que es va ingressar al compte de la mare de Muñoz. Posteriorment s'han comprovat extraccions de diferents quanties, els diners de les quals van acabar als comptes de l'ex alcalde i la seva dona.

Aquests diners pagats per Zellinger procedia de diferents transferències que van fer a aquesta empresa els beneficiaris de les comissions percebudes en l'operació del port de Badalona. City, una empresa controlada pel propi 'Luigi'; Kundry, administrada per Lluís Renau; i Poliafers, de Lluís Prenafeta, van transferir entre tots a Zellinger 1,4 milions d'euros. El registre també vincula a 'Luigi' amb possibles beneficis directes a l'alcalde de Santa Coloma, a través de l'empresa de Luís García Proinosa, que va fer unes obres per valor de 6.000 euros a un àtic de l'alcalde. El cost va ser pagat, segons la investigació, per City, companyia vinculada al mateix 'Luigi'.

Al registre també es va inventariar una factura d'una joia de Cartier, valorada amb més de 4.000 euros, comprada per 'Luigi' i pressumptament regalada als Muñoz. Per últim, també es van trobar factures de llum i aigua d'un àtic del carrer Beethoven de Barcelona situat just al costat del que ocupa l'exalcalde i la seva família, adquirit per l'empresa Proinosa. La investigació sospita, tal i com publica La Vanguardia, que l'alcalde i la seva dona podrien estar sent usufructuaris de l'habitatge sense pagar-lo. En la seva declaració judicial, la dona de Muñoz, Ana Forto, va dir que aquelles factures estaven allà perquè els guardaven a l'anterior propietària, una dona molt gran.