Un inventor i empresari de Mataró, Jordi Freixas, ha ideat un sistema que a través de l'injecció d'aigua i bombolles d'hidrogen al motor del cotxe aconsegueix eliminar pràcticament la totalitat de les emissions de monòxid de carboni (CO)

A més del benefici ambiental, s'aconsegueix un estalvi de benzina de prop del 25%. En el cas dels vehicles de gasoil, l'estalvi i la reducció d'emissions és lleugerament inferior perquè 'el gasoil és més brut', segons ha detallat Freixas. L'empresa Hidrohibrid tot just ha començat a caminar, però ja té moltes empreses de camions a la seva cartera de clients.

Freixas diu que l'estalvi és tan gran que en un any hauran estalviat prou com per comprar un camió nou.

Aquest sistema funciona en avions des de fa prop d'un segle. A les aeronaus s'injecten grans quantitats d'aigua que, gràcies al seu poder refrigerant, eviten l'escalfament dels motors i es redueix l'emissió d'òxid de nitrogen, el gas que provoca la pluja àcida. Amb els cotxes no passa exactament el mateix, ja que Freixas injecta petites dosis d'aigua que modifiquen el comportament del motor.

L'Hidrohibrid, un petit aparell que s'amaga sota el capó del vehicle i injecta aigua destil·lada amb petites bombolles d'hidrogen al motor. Així, la combustió que es produeix aconsegueix un estalvi del 25% de benzina (en el cas dels diesel l'estalvi de gasoil és d'un 18%) i una reducció d'emissions de CO del 90% (els diesel emeten un 75% menys de CO). A més, la potència del motor augmenta un 7%.

Segons ha detallat l'inventor de l'aparell, l'únic que han de tenir en compte els conductors que s'instal·lin un Hidrohibrid és omplir el dipòsit del líquid neteja parabrises d'aigua destil·lada 'Cada vegada que s'aturin a posar combustible, que posin també l'aigua destil·lada', detalla l'empresari. Els preus de l'Hidrohibrid, en funció del tipus de vehicle, és d'entre 550 i 650 euros.

Jordi Freixas defensa el benefici mediambiental de l'invent i assegura que el preu no hauria de ser un fre per a conductors 'conscienciats'. L'empresari mataroní explica que una empresa de camions que instal·li l'Hidrohibrid a tota la seva flota estalviaria tant com per comprar un camió nou cada any: 'Els vehicles de gran cilindrada son els que més gasten i, per tant, també els que més estalvien'.

Tot i que l'empresa fa poc que ha començat a caminar, la seva cartera de clients ja és prou important. A més de conductors particulars, Freixas ha instal·lat l'Hidrohibrid a diverses empreses de camions i als tractors d'agrupacions agràries. El seu objectiu és ara ser present al parc de vehicl