Científics japonesos han desenvolupat una manera de fer i vendre un tipus de gelat que no es fon, aprofitant un descobriment fet accidentalment per un xef.

La majoria dels gelats comencen a fondre's moments després que es treu d'un recipient i es col·loca en una terrina o en un con. A causa d'això, el consumidor ha de menjar-ho ràpidament. Però ara això pot canviar, ja que un equip ha trobat una manera de mantenir gelat aquest producte, sense importar quan tardem a menjar-nos-el.

Segons s'informa, el gelat es va produir per error després que demanessin a un cuiner al Japó trobar la manera de fer servir maduixes crescudes a àrees afectades pel terratrèmol i el tsunami del 2011, que no creixien d'una manera normal i que els clients no volien comprar. El xef va provar de fer servir les maduixes d'altres maneres, i va arribar a un punt què va produir una crema per solidificar-les. En conèixer la notícia, un equip de la Universitat de Kanazawa va examinar de prop la troballa i va descobrir que un compost anomenat polifenol de les maduixes era el responsable de solidificar la crema.

L'extracte, van trobar, fa que sigui difícil separar l'aigua i l'oli, que és el que succeeix en el gelat convencional. Van intentar barrejar-ho amb el gelat i van trobar que evitava que el gelat es fongués, informa Phys.org.

El fet que l'extracte és completament natural, no requereix proves d'inspectors de salut, així que va ser posat a la disposició dels propietaris de botigues locals que amb molta emoció van començar a vendre el gelat. Els mitjans de comunicació locals han estat publicant notícies sobre el gust del nou gelat i el fet que aguanti bé les altes temperatures.

Alguns clients han exposat el seu gelat durant molts minuts a la llum solar directa per veure si es fonia. Uns altres han sotmès els mateixos a assecadors de cabells o altres ambients amb calor artificial. Però el gelat manté la seva forma diverses hores, i manté la fredor quan es posa a la boca. Com que el nou gelat és encara tan nou, no és segur si acabarà migrant a altres països. Actualment, però, està a la venda al Japó.