La febre del Fidget Spinner ha pogut costar-li la vida a una nena de Houston (EUA), que va estar a punt de morir ofegada al empassar-se una peça de metall de la petit joguina.

La mare de la petita ha advertit a Facebook de l'incident i dels riscos per als nens d'aquesta moda. Segons ha informat la CNN, la dona es va alarmar en escoltar a la seva filla Britton, de 10 anys, ofegant-se quan viatjava en cotxe. De seguida es va aturar i va descobrir que la nena s'havia empassat una de les peces del 'spinner' quan volia "netejar-lo". Immediatament, va tractar de fer-li la maniobra d'Heimlich, però no va funcionar i la va portar a un hospital.

Els metges van necessitar una radiografia per comprovar que la peça s'havia allotjat finalment a l'esòfag de la nena. Per extreure-li, va ser necessària una intervenció endoscòpica amb anestèsia general.

Moltes joguines d'aquest tipus vénen amb advertències de perill d'asfíxia per la grandària de les seves peces, però la mare de la nena ha alertat que això no passa en tots els casos, almenys a Estats Units. A més, alerta de la facilitat amb què es poden desmuntar aquestes joguines.