L'ancià indonesi que sostenia que havia nascut el 1870, fa 146 anys, va ser enterrat aquest dilluns a la regió de la zona oriental de la província de Java Central on va residir fins als seus últims dies, informen avui dimarts mitjans locals.

El document nacional d'identitat de Sodimejo, també conegut com Mbath Gotho, mostra que va néixer el 31 de desembre de 1870 a Sragen, una regió on va morir la setmana passada, convertint-lo en la persona més longeva del món, encara que mai va ser oficialitzada la marca.

En una petita cerimònia afavorida pel seu nét Suryanto i altres parents, les restes mortals de Mbah Gotho van ser dipositats en una tomba que jeu al costat d'una de les seves filles.

El familiar, qui com molts compatriotes només tenia un nom, va assegurar al portal de notícies 'Liputan6' que els subministraments per a les exèquies van ser adquirits des de fa anys.

"La teca (una espècie de fusta) per cobrir el taüt va ser comprada fa uns 18 anys. Si bé la làpida es va comprar el 1992", va declarar el nét.

Segons la seva documentació, aquest javanès va néixer a l'any següent de la inauguració del canal de Suez i el mateix any en què es va abolir a Indonèsia el sistema de cultius forçats, pel qual els camperols estaven obligats a treballar en plantacions del govern colonial neerlandès dos mesos a l'any.

Sodimejo que hauria vingut al món quan encara existien les Índies Orientals Holandeses, va viure el despertar nacional, la Segona Guerra Mundial, la independència (1945), l'era Sukarno (1945-1965), el règim de Suharto (1967-1998) i la nova etapa democràtica.

Segons l'organització Guinness World Records, el rècord de longevitat oficial el té la francesa Jeanne Louise Calment, que va viure 122 anys i 164 dies, i va morir a l'agost de 1997.

La persona més vella del món viva és actualment la jamaicana Violeta Brown, que va néixer el 10 de març de de 1900.