El proper 14 de novembre la lluna estarà a prop, molt a prop nostre. La 'Superlluna' és un fenomen que passa cada certs anys, quan la Terra se situa més a prop del satèl·lit natural i es converteix en una de les imatges més fascinants de la natura.

Tot i que l'última vegada que va passar aquest succés va ser el 2014, l'última vegada que la lluna es va situar tan a prop de la Terra va ser al febrer de 1948.

No obstant això, en aquesta ocasió la lluna es veurà un 14% més gran i un 30% més lluminosa que una lluna plena i estarà situada a uns 48.280 quilòmetres del nostre planeta. D'aquesta manera, es convertirà en la lluna més propera de tot el segle XXI i no es tornarà a repetir fins al 25 novembre 2034.

Per tractar d'observar aquest fenomen és recomanable fugir de les grans ciutats i situar-se en zones fosques. Així mateix, és aconsellable posicionar-se en un punt on la lluna es situï prop de l'horitzó. En el següent vídeo, la NASA ofereix altres consells per poder gaudir de la 'Superlluna'.