Anano, una nena de 6 anys, és la protagonista de l'última campanya d'Unicef que pretén cridar l'atenció sobre la situació d'exclusió que viuen molts menors al món i els prejudicis cap a ells. El vídeo d'aquesta iniciativa, realitzat a Tiflis (Geòrgia), és un experiment que mostra les diferents reaccions dels ciutadans davant una menor aparentment desemparada. L'actitud canvia en funció de l'aspecte de la nena.

Quan Anano va ben vestida, amb un aspecte net i endreçat, la gent es preocupa per ella, li pregunten el seu nom, la seva edat i si està perduda. Fins i tot un home truca pel mòbil per demanar ajuda. La cosa canvia quan a la petita li posen un barret de llana vell, la vesteixen amb roba vella i li embruten la cara. Llavors és com si no existís. Ningú als carrers de Tiflis es para a ajudar-la

L'experiment es repeteix en un centre comercial i les reaccions canvien entre l'Anano amb una jaqueta rosa de flors i l'Anano i la d'aspecte brut. La petita acaba plorant davant els menyspreus de la gent.

Unicef adverteix que la situació que viu la nena "pobra" l'experimenten milions de nens a tot el món. L'organització estima que 69 milions de nens menors de 5 anys podrien morir per 2030 per causes evitables i 167 milions viuran en la indigència.