Pharrell Williams i Robin Thicke van ser condemnats el 2015 a pagar 7 milions d'euros per plagiar en el seu èxit 'Blurred Lines' un vell tema de Marvin Gaye editat el 1977 amb el títol de 'Got to give it up'.

La parella no va ser l'única en fer una cançó massa semblant a una altra. Descobreix a continuació altres cançons que s'assemblen massa entre elles:

Nirvana vs Boston.

¿Hi pot haver algun tipus de connexió còsmica entre els reis de l'AOR dels setanta Boston i els déus del grunge Nirvana? Aparentment no n'hi ha però atenció a les similituds entre el famós riff de 'Smells like teen spirit' i el no menys famós (bé, sí, una mica menys) riff de 'More than a Feeling'. Ah, els camins del rock, inexcrutables ells. A partir del segon 00:40 "del primer d'aquests dos vídeos és on sorgeix el dubte.

The Darkness vs Celtas Cortos

Els bojos rockers anglesos liderats per Justin Hawkins tenen certa tirada pels ritmes celtes. Per això, encara sorprèn, en realitat la semblança en alguns trams de la seva 'Hazel Eyes' amb la tornada de 'No nos podran parar' dels val·lisoletans Celtas Cortos.

Mikel Erentxun vs The Lightning Seeds

En 2000 va ser desestimada una demanda per plagi contra Mikel Erentxun presentada per Ian Broudie, líder de The Lightning Seeds, qui considerava que el tema 'Grans Èxits' era alarmant igual que el seu 'Pure'. I no li faltava raó, perquè la cançó en qüestió, que va servir com a sintonia per a la sèrie televisiva 'Los Serrano', sembla un calc.

Texas vs U2

Quan les cançons tenen exactament els mateixos acords, indubtablement han de assemblar-se. Això és el que passa amb les estrofes inicials de 'I'm a so in love with you de Texas' (1994) i 'One' d'U2 (1991). Res millor per constatar-que escoltar dues versions acústiques de les dues (i 'One' interpretada a mitges per REM i U2):

Bonnie Tyler Vs David el Gnomo

La veu trencada de Bonnie va ser omnipresent durant molt temps després de la publicació del seu clàssic 'It 's a Heartache'. S'assembla moltíssim a la sintonia de la sèrie de dibuixos animats 'David El Gnomo', que va triomfar en gran a l'Espanya dels vuitanta. Els arranjaments són diferents però la melodia ... canviem "It's a Heartache" per "Sóc un gnooomo" i el tenim.