Koko és una goril·la molt estimada a la Fundació Goril·la de Redwood City, a Califòrnia, on és famosa pel seu coneixement del llenguatge de signes americà amb el qual es comunica amb els seus cuidadors i entrenadors. Koko coneix el significat de 1000 signes i és capaç de comprendre aproximadament 2.000 paraules en anglès.

El passat 4 de juliol la Fundació es va enorgullir de celebrar el 44 aniversari de la seva més preuada alumna i per aquest motiu, els seus cuidadors van decidir sorprendre-la presentant-li una ventrada de tendres gatets.

No era la primera vegada que Koko tenia contacte amb aquests animals. El 1984 Koko va conèixer a All Ball i més tard a Smokey amb la qual va desenvolupar un estret vincle durant 18 anys fins que la gata va morir el 2004. La mort d'All Ball va provocar una profunda tristesa a la goril·la qui va saber transmetre-la als seus cuidadors amb paraules com 'gat adormit' o 'llàgrimes'.

El moment en què Koko coneix a tots aquests gatets va ser un moment molt especial. La goril·la no va dubtar massa a deixar aflorar l'amor a primera vista amb un d'ells (Ms. Gray) i a un altre d'ells li va passar el mateix amb Koko (Ms. Black). En un moment de la trobada, es pot apreciar com Koko comunica a la seva cuidadora, Penny Patterson, la paraula 'gat' seguit de la paraula 'nadó'.

Segons la Fundació Gorila explica en diversos canals, Koko desitja més que res al món ser mare, però encara no s'han pogut donar les condicions adequades perquè això succeeixi. Fa anys va mantenir relació amb un goril·la mascle però la connexió no va fluir de la manera que Koko desitjava. Malgrat això, la goril·la és receptiva a tenir cura de cries d'altres espècies, com els gats, i de mantenir un vincle familiar amb ells.

Recentment, el zoològic australià Monarto Zoo ha donat a conèixer un cas inaudit d'una ximpanzé embarassada, Zombi, que va adoptar com a seu al ximpanzé nadó d'una altra mare, morta després de donar a llum. Boon, que així es diu la criatura, va trobar ràpidament l'amor calorós d'una mare que es va preocupar i va voler encarregar-se d'ell.

.