Un gat atrapat en un forat a la muralla medieval de Castelló d'Empúries, al peu del Rec del Molí, va obligar un bomber a fer ràpel per rescatar-lo. En l'operació, que es va dur a terme aquest dilluns a la tarda, van intervenir dues dotacions del Cos de Bombers de la Generalitat del parc de Roses, que van treballar durant una hora i tres quarts per salvar l'animal.

Els efectius, primer, van col·locar la instal·lació perquè un bomber pogués fer el descens pel mur amb seguretat. I tot seguit aquest bomber va fer les maniobres de ràpel per arribar fins al forat de la paret on es trobava atrapat el gat, a mitja alçada de la paret.

Un cop el felí va estar en mans del bomber, va poder ser lliurat a l'associació protectora d'animals Progat i Gos Ampuria.

Els fets van passar poc abans de les 7 de la tarda. Van ser agents de la Policia Local de Castelló d'Empúries aquells que van alertar els Bombers de la Generalitat de la necessitat d'alliberar un gat atrapat. L'animal s'havia ficat en un forat a la part de muralla a tocar l'Ecomuseu Farinera, ben bé al cantó del Rec del Molí.