Blog 
Això ho sap tothom - Raül Garrido
RSS - Blog de Raul Garrido Camps

L'autor

Blog Això ho sap tothom - Raül Garrido - Raul Garrido Camps

Raul Garrido Camps

Articles quinzenals publicats al setmanari "L'Empordà"

Sobre aquest blog de Societat

Raül Garrido


Arxiu

 • 13
  Març
  2018
  Empordà Societat

  Supersticions

  Avui és dimarts i tretze, el dia de les supersticions i semblaria que només per això, tot hauria de sortir malament en una part del món, mentre a la resta pensaran el mateix quan el tretze caigui ens divendres.

  Per aquest motiu, aquesta superstició no sembla massa fiable.

  Però hi ha futbolistes que toquen la gespa amb els dits i es fan la senyal de la Creu quan surten al camp, altres confessen que han d’entrar-hi, sempre amb el mateix peu.

  Els porters, potser un pel més excèntrics, solen posar amulets vora els p...


 • 27
  Febrer
  2018
  Empordà Societat

  Urgències

  Una llum brillant i intermitent al cim d’un vehicle que es fa veure de lluny i, si cal, una sirena per advertir de que l’embús s’ha de desfer, ella té prioritat.

  Passa una ambulància i els cotxes es fan a un costat, és un dels pocs moments en que la solidaritat de tothom es fa palesa.

  Hom sap que a dins, potser, hi va una vida que s’escapoleix, que no pot esperar, els segons compten, una contrarellotge per sobreviure.

  Observant la vida a les urgències de l’hospital de Figueres, te n’adones de com en som...


 • 13
  Febrer
  2018
  Empordà Societat

  Bagatge

  Sembla que la vida passa molt ràpid ja que, sense gairebé adonar-nos, acumulem anys i mals, al mateix temps que perdem cabells i paciència.

  Tot i això, si el camí vital no es veu interromput quan no toca, al final te n’adones que has tingut prou temps per acumular un bagatge pesat i feixuc.

  I no parlo de bens econòmics, com immobles, negocis, riqueses o cèntims.

  Es tracta d’objectes que en un moment determinat ens han fet il·lusió, potser regals de familiars o companys, records dels que han marxat a...


 • 30
  Gener
  2018
  Empordà Societat

  Puntualitat

  Tinc un amic, fidel lector d’aquesta columna, que segur que es sentirà al·ludit, amb el que ara explicaré.

  És una d’aquelles amistats que, amb el pas dels anys, te n’adones que t’ha acompanyat tota la vida, ja què, sense proposar-nos-ho, hem compartit molts moments, des de l’Institut, la “mili”, viatges, esports o aficions, sense que hagi estat fet exprés, ni de forma continuada.

  No tindria lloc aquí per relacionar les seves virtuts, però si un defecte li puc trobar és la sev...


 • 16
  Gener
  2018
  Empordà Societat

  Regeneració

  Estem immersors en les “minves de gener”, que no són només les baixades de nivell del mar en la nostra costa, motivades per la pressió atmosfèrica i altres aspectes meteorològics, sinó que també són les “minves” que pateixen les butxaques de la majoria dels mortals en aquest mes, després dels excessos de les festes.

  Una qüestió inversament proporcional als centímetres de cintura que hem acumulat.

  Ara toca fer exercici, moure el cos.

  Però, arribat a una edat, pot...


 • 02
  Gener
  2018
  Empordà Societat

  Els millors Reis

  Les festes ja són gairebé coll-avall i, malgrat que, des dels sectors més alarmistes donaven per fet que la suposada “ruptura social” arribaria a les llars de tota Catalunya i que els àpats de Nadal i Cap d’any, serien batalles campals, amb discussions i emprenyades que farien baixar tots els Sants, la sensació ha estat, -tant parlant per la experiència pròpia, com pels inputs rebuts entre amics i coneguts-, que les coses han fregat la normalitat, més enllà del típic toca-pebrots descerebrat que, a la te...


 • 19
  Diciembre
  2017
  Empordà Societat

  El 21-D guanyaran

  No és que servidor sàpiga que passarà dema-passat, ni tinc contactes amb el més-enllà, ni tant sols crec en les intencions de vot de les enquestes.

  El que si tinc clar és que el dia 21 al vespre tots els líders polítics, a les seves seus, es posaran davant les càmeres, obriran el micròfon i diran que els resultats els hi han estat favorables i que estan molt contents.

  Uns de veritat, altres potser a mitges, altres perquè tenien pitjors perspectives, altres perquè han guanyat els seus socis ideol&...


 • 05
  Diciembre
  2017
  Empordà Societat

  Festes de guardar

  Fa poc, llegia sobre les festes populars que es celebraven a inicis del segle passat a molts pobles i ciutats de l’entorn.

  No les podria pas anomenar, ara, totes, però n’hi havia per a gairebé tots els oficis que, un dia a l’any, honoraven el seu Sant Patró.

  A pagès també era motiu de festa l’agraïment al bon Déu per l’èxit de les collites, que els garantia la subsistència la resta de l’any.

  En tots els casos, les diades es celebraven amb clara devoció religiosa, malgrat...


 • 21
  Novembre
  2017
  Empordà Societat

  Les professions del procès

  Jo voldria parlar del temps, de com de bons són els rovellons, -si és que es poden pagar-, de la importància de participar en el Gran Recapte del propers dies 1 i 2 de desembre o de l’èxit de la Cursa de la Dona del passat dia 12.

  Però sigui per l’angoixa, la incertesa o el malestar per la situació, el pensament acaba anant sempre més allà, i és llavors quan surten els menys convencionals, els que queden en segon terme en el dia a dia però que, potser, val la pena analitzar.

  I arribat aquest punt, ...


 • 07
  Novembre
  2017
  Empordà Societat

  El deure de decidir

  Si a alguna cosa ens obliga la convivència pacifica és a complir uns drets i uns deures amb els que ens envolten i amb la feina.

  Tothom sol tenir clars els drets, i, si no, només cal adreçar-se a les lleis vigents -justes o injustes- o, per una modesta aportació, un lletrat marcarà el camí per poder esbrinar fins a on podem arribar en les nostres accions o reclamacions.

  Els deures costen més, de vegades cal un recordatori i, sovint, n’hi ha que es fan fonedissos per evitar-los.

  Precisament els que els compleixen...